Principalele posturi TV care au difuzat emisiuni referitoare la referendumul privind votul uninominal au prezentat 100 de opinii pro si 104 de opinii impotriva referendumului, iar principalele posturi de radio au difuzat 34 de pareri pro si 30 de pareri contra referendumului, informeaza CNA.

Cele mai echilibrate posturi de televiziune privind referendumul pentru votul uninominal au fost, potrivit CNA, TVR 1, TVR 2, Antena 2, N24 si MTV. Postul public TVR 1 a prezentat, in emisiunile de dezbatere, opt opinii pro si noua opinii contra referendumului, iar TVR 2 a difuzat doua opinii pro si doua opinii contra referendumului. Antena 2 a difuzat noua opinii pro si opt opinii contra referendumului, N24, noua opinii pro si zece impotriva, iar MTV, o opinie pro si niciuna impotriva.

Potrivit rapoartelor de monitorizare ale CNA, cele mai mari diferente intre opiniile pro si contra referendum au aparut la posturile Antena 3, care a prezentat 12 opinii pro si 22 de opinii contra, la Cosmos TV, 12 opinii pro si 20 impotriva, la Realitatea TV, 27 pro si 19 contra, la OTV, 11 opinii pro si opt impotriva si la B1 TV, noua opinii pro si sase impotriva.

Principalele posturi de radio care au alocat spatiu de emisie dezbaterilor privind referendumul au difuzat 34 de pareri pro si 30 de pareri contra referendumului, potrivit rapoartelor de monitorizare intocmite de CNA, informeaza NewsIn.

In emisiunile despre referendumul privind votul uninominal, Radio Romania Actualitati a difuzat 22 de pozitii pro si 19 opinii impotriva referendumului, postul Kiss FM a prezentat 11 opinii pro referendum si 9 opinii impotriva si Radio Total a difuzat o opinie pro si una impotriva.

Articolul 3 al Deciziei CNA nr. 897 din 25 octombrie prevede insa ca, "in cadrul emisiunilor de dezbatere, punctele de vedere pro si contra sa fie reflectate in mod egal", informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.