Desi premierul Tariceanu si omologul sau italian au avut o discutie cu cartile pe fata, masurile impotriva romanilor din Peninsula ar putea fi inasprite

„Nu intentionam sa facem expulzari in masa", a declarat ieri primul-ministru italian Romano Prodi, dupa intalnirea de la Palazzo Chigi, sediul guvernului italian, cu delegatia romana condusa de premierul Calin Popescu Tariceanu.

Prodi a spus ca statul italian nu va proceda decat la expulzari individuale cu respectarea dreptului la libera circulatie, adaugand ca masurile adoptate vizeaza apararea drepturilor si securitatii cetatenilor italieni.
Corespondenta din Roma

Pana acum au fost indepartati din Italia 46 de cetateni romani, iar dupa cum declara participantii la discutie, statul italian ar putea inaspri masurile si impotriva cetatenilor romani care nu au permise de sedere sau de munca. Premierul italian a declarat ca nu intentioneaza schimbarea legislatiei muncii in sensul unor restrictii pentru muncitorii romani.

Rezultatul intrevederii celor doi prim-ministri il constituie o serie de masuri comune pentru stabilizarea situatiei comunitatii romane din Italia - constituirea unor echipe comune TASK - Force, pentru limitarea fenomenului infractional, actiuni comune la frontiera, dezvoltarea prezentei consulare romane pe teritoriul italian, constituirea unui grup de lucru in problemele comunitatii, din reprezentanti ai ministerelor muncii, sanatatii si internelor. Primul-ministru italian a declarat ca masurile nu vor viza intreaga comunitate romaneasca cu un numar redus de indivizi care comit infractiuni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.