Filozoful Mihai Sora, directorul Institutului Cultural Roman, Horia-Roman Patapievici, si secretarul general al Ministerului Culturii, Virgil Nitulescu, fac parte din noul consiliu al Administratiei Fondului Cultural National.

Ministerul culturii si cultelor i-a numit de asemenea in consiliu, pentru o perioada de doi ani pe: Ioana Beldiman, Alexandru Barnea, Maria Ana Munteanu, Victor Neumann, Zeno Fodor si Cornel Taranu. Din consiliu mai fac parte, conform legii, directorul Institutului Cultural Roman si reprezentanti ai Ministerului Culturii si Cultelor, Ministerului Finantelor Publice (Tanti Colcer) si Guvernului Romaniei (Attila Klarik).

Consiliul stabileste strategia si prioritatile de finantare ale Fondului Cultural National si desemneaza membrii comisiilor de evaluare si selectie a proiectelor cultural-artistice.

Administratia Fondului Cultural National (AFCN), institutie infiintata in 2005, are rolul de a gestiona finantarile nerambursabile oferite de Ministerul Culturii si Cultelor pentru sprijinirea proiectelor culturale si editoriale. AFCN urmareste sprijinirea creatiei contemporane si a circulatiei produselor culturale, dar si promovarea calitatii actului cultural si a mostenirii culturale, comenteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.