Grupul de evidenta din SRI a monitorizat si alti politicieni in afara de cei indicati de Mugur Ciuvica, printre acestia se afla premierul Tariceanu, Teodor Melescanu, Codrut Seres sau membrii grupului de la Cluj, scrie Evenimentul Zilei astazi, dupa informatii primite de la comisia de control a serviciului.

Sursele din comisie citate de cotidian sustin ca SRI a monitorizat, prin Grupul de Evidenta, indeosebi "persoane si partidele care apartin spectrului politic fata de care antipatia factorului de decizie informat este notorie, existand supozitia de valorificare partinitoare a informatiilor". Cu alte cuvinte, SRI ar fi transmis note presedintelui despre adversarii sai.

Dupa informatiile comisiei, Grupului de Investigatii Politice ar fi dat in jur de 13 note despre politicieni catre presedinte, iar printre cei vizati se afla si premierul Tariceanu, care ar fi intentionat sa se retraga din Guvern.
Pe aceeasi lista se afla si Codrut Seres, care ar fi intentionat sa paraseasca PC, Petre Roman, care ar fi incercat sa-l contacteze pe presedintele Basescu, sau liderii grupului de la Cluj ce lucrau pentru reformarea PSD. Toate notele ar fi fost intocmite de Vasile Stanciu, fostul sef al grupului de evidenta, si trimise sefului statului cu mentiunea "Inf. presedinte".

Comisia de control a activitatii SRI, condusa de liberalul Radu Stroe, a inceput o ancheta in acest caz in urma cu cateva saptamani, dupa ce Mugur Ciuvica a dezvaluit ca senatorul liberal Norica Nicolai si deputatul Victor Ponta erau subiectul unor note ale SRI ce au fost inaintate presedintelui.

Radu Stroe declara in urma cu doua zile ca documentele prezentate de GIP presedintelui, nu constituie dovezi pe baza carora Serviciul sa fie acuzat de politie politica si ca nu exista suficiente dovezi in acest sens. Stroe a mai declarat ca documentele respective sunt autentice, dar nu mai exista si sunt acum distruse, informeaza NewsIn.

Actualul director al SRI, George Maior, a informat pe de alta parte ca serviciul se afla intr-un amplu proces de restructurare. Maior le-a transmis parlamentarilor ca in activitatea acestei structuri interne a SRI au existat abateri disciplinare si depasiri de mandat, motiv pentru care mai multi ofiteri au fost trecuti in rezerva.

Membri ai Comisiei SRI s-au deplasat saptamana trecuta la sediul Serviciului, dar au avut si o discutie cu Radu Timofte. Acesta le-a transmis ca informatiile anexate adreselor GIP nu au fost prezentate sefului statului sau altei autoritati, au declarat pentru NewsIn surse din Comisie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.