Membrii comisiei SRI au primit mai multe documente din partea acestui serviciu, care releva ca structura sa de ofiteri acoperiti, Grupul de Evidenta, a monitorizat comportamentul si declaratiile mai multor politicieni si chiar ale premierului Calin Popescu Tariceanu

Informarile in cauza privesc personalitati politice si partide care au facut opozitie principalului for decizional in stat, presedintele Traian Basescu, a declarat, ieri, in cadrul unei emisiuni televizate, presedintele Comisiei SRI, liberalul Radu Stroe.

Cele noua documente ar atesta faptul ca apropiatul presedintelui Traian Basescu si fostul sef al Grupului de Evidenta al SRI, generalul de brigada Vasile Stanciu, a semnat alte noua adrese de prezentare a unor documente referitoare la oameni politici, pe langa cele patru deja date publicitatii de Mugur Ciuvica.
Ele privesc comentarii, afirmatii sau intentii ale lui Teodor Melescanu, Petre Roman, Nicolae Vlad Popa, Codrut Seres, ale grupului de la Cluj din PSD si ale unor lideri social-democrati, Mircea Geoana sau Victor Ponta, ale premierului Calin Popescu Tariceanu si ministrului justitiei.

Una dintre note se refera la "demersurile de reformare a PSD, initiate de liderii grupului de la Cluj", fiind destinata spre informarea presedintelui.

Tot cu precizarea "Inf. Presedinte", dar si "Col. Coldea", este adnotat un alt document, datat 15 iulie 2006, referitor la "comentarii pe marginea presupusei propuneri a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, de unire a Republicii Moldova cu Romania".

Alte doua informari sunt destinate interesului institutiei prezidentiale, ele privind comentariile "referitoare la intentia ministrului Codrut Seres de a demisiona din Partidul Conservator" si "intentiile premierului si ale ministrului justitiei de a-si asigura o eventuala retragere onorabila din guvern".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.