Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), Viorica Costiniu, critica dur, intr-un comunicat de presa, Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 95/2007 care modifica Legea raspunderii ministeriale
''Asociatia Magistratilor din Romania reitereaza pozitia sa de dezaprobare a dispozitiilor Ordonantei de Urgenta adoptata in mare graba, intr-o atmosfera de secretomanie si fara avizul Consiliului Superior al Magistraturii. Este o noua tentativa de politizare a justitiei, de atragere a magistratilor in jocuri de culise, <razboaie intre palate> si manevre electorale'', declara Viorica Costiniu.
Presedintele AMR arata ca prin aceasta ordonanta judecatorul este obligat sa asigure servicii de consultanta, sa intocmeasca rapoarte si sa-i propuna presedintelui Romaniei sa ceara inceperea urmaririi penale impotriva unui membru al guvernului.
''Ordonanta contine reglementari incompatibile cu statutul puterii judecatoresti si esenta statului de drept. Urmarirea penala incepe ca urmare a propunerii judecatorului si tot el hotaraste asupra vinovatiei celui la a carei inculpare a concurat. Se creeaza astfel o stare de incompatibilitate, o negare a principiilor privind echidistanta si impartialitatea justitiei, a separatiei puterilor in stat, inclusiv prin subordonarea judecatorilor din comisie fata de seful statului a carui opinie prevaleaza'', mai sustine Costiniu in comunicatul de presa.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.