Procesul mineriadei din iunie 1990 a inceput cu o pauza de o luna. Ieri, judecatorii instantei supreme au amanat pentru 25 octombrie inceperea procesului in care sunt judecati generalii Mihai Chitac, Gheorghe Andrita si Dumitru Costea, precum si colonelul Vasile Constantin
Pana la termenul urmator instanta de judecata spera sa fie citate toate partile civile din dosar. La termenul de ieri s-au prezentat toti cei trei generali inculpati in cauza. De la apelul nominal a lipsit, pe motiv de infarct, ofiterul Vasile Constantin.
La inceputul lunii august, procurorii Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au trimis in judecata pe generalul locotentent in rezerva Mihai Chitac - fost ministru de Interne, generalul maior in rezerva Gheorghe Andrita - fost adjunct al ministrului de Interne si colonelul in rezerva Dumitru Costea - fost comandant al Unitatii Militare Trupe de Paza si Ordine Ploiesti sub acuzatia de participatie improprie la omor calificat si omor deosebit de grav.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.