Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat astazi, pentru 25 octombrie, judecarea dosarului Mineriadei. In acest dosar sunt inculpati pentru moartea a patru persoane in timpul evenimentelor din 1990, fostul ministru de interne Mihai Chitac, alaturi de adjunctul sau Gheorghe Andrita, si de coloneii Dumitru Costea si Vasile Constantin.

Magistratii instantei supreme au decis sa amane judecarea cauzei, intrucat unul dintre inculpati, colonelul(r) Vasile Constantin, a suferit un infarct si nu s-a putut prezenta la proces.

Mihai Chitac, care s-a prezentat in aceasta dimineata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a declarat ca, singurul lucru pe care il asteapta de la acest proces este sa se faca dreptatea, informeaza NewsIn.

Ion Iliescu a fost pus de asemenea sub invinuire in acest dosar, prin rezolutia din 19 iunie 2007, sub acuzatia ca, la data de 13 iunie 1990 a determinat cu intentie interventia in forta a militarilor impotriva manifestantilor din Piata Universitatii din Bucuresti si din alte zone ale Capitalei, fapt ce a avut ca urmare moartea si ranirea prin impuscare a mai multor persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.