Romania nu mai este destinatie turistica pentru Republica Moldova, conform declaratiilor presedintelui Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din R. Moldova (ANAT), Nicolae Platon
Si asta deoarece operatorii de turism din Moldova suporta pierderi mari din cauza procedurii complicate de obtinere a vizelor pentru Romania. Platon a explicat ca agentiile sunt obligate sa prezinte la Consulatul roman, odata cu solicitarea de viza pentru turisti, confirmarea ca au platit hotelul in Romania pentru minimum 5-6 zile, precum si asigurarea medicala. "In medie, aceasta reprezinta circa 150 de euro pentru o persoana. Daca viza nu se deschide, agentiile platesc din banii lor aceste pierderi", a declarat presedintele ANAT. Acesta a adaugat ca problema s-a complicat si mai mult in ultimele trei saptamani, deoarece Consulatul Romaniei a respins, practic, orice solicitare de viza depusa de agentiile de turism. Numai in luna ianuarie, operatorii de turism au pierdut astfel aproximativ 40 mii de euro, bani transferati in Romania si care nu pot fi recuperati. De aceea, Platon le-a propus operatorilor de turism chiar sa boicoteze destinatia Romania, care, in opinia acestuia, este pierduta pentru Moldova.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.