Cristian Adomnitei s-a otarit la Traian Basescu dupa ce a fost urecheat de seful statului

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu ca foloseste Comisia prezidentiala pentru educatie ca arma politica, in acelasi timp atragind atentia sefului statului ca doar Ministerul Educatiei este responsabil de elaborarea politicilor educatiei. "Ma intreb de ce abia acum aceasta comisie (n.r. - comisia prezidentiala pentru educatie) are pareri si de ce nu s-a preocupat presedintele de educatie pe vremea ministrilor Miclea si Hardau", a spus Cristian Adomnitei.

Mai mult, Adomnitei spune ca, potrivit legii, initiatorul politicilor in domeniul educatiei este doar ministerul de resort, declarindu-l "repetent" pe presedinte la examenul de procedura. “Nici dumneavoastra (n.r. - presedintele Traian Basescu) si nici comisia pentru educatie nu aduceti in retorica dumneavoastra nimic nou", a spus Adomnitei. In privinta faptului ca nici un reprezentant al ministerului nu a participat la lucrarile comisiei pentru educatie, ministrul a precizat ca "nu se muta oamenii de la minister la Palatul Cotroceni" pentru a elabora strategii in domeniul educatiei.

Presedintele Traian Basescu l-a ironizat joi pe ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, pe care l-a numit "corigent la constructii", facind referire la faptul ca institutiile de invatamint din Romania nu au fost renovate si nu sint pregatite pentru inceperea anului scolar si universitar.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.