Dupa ce un diplomat roman s-a plins de lipsa de transparenta, Ambasada SUA sustine ca solicitantii de viza respinsi primesc o scrisoare ce motiveaza decizia
Ambasada SUA in Romania a explicat, pentru NewsIn, ca fiecare aplicatie pentru viza, cu exceptia celei pentru imigrare, este evaluata individual de un functionar consular american. Respingerea cererii este insotita de o scrisoare in care se explica ce articol din legislatia americana a fost aplicat. „Cel mai frecvent, respingerea vizei este motivata prin Sectiunea 214 (b) din Legea Imigratiei si a Cetateniei“, precizeaza ambasada. Conform articolului amintit, refuzul apare pentru ca aplicantul nu indeplineste toate conditiile necesare obtinerii vizei. Aplicantii trebuie sa demonstreze ca nu sint susceptibili de a deveni imigranti.

Vizitatorii si studentii trebuie sa aiba o resedinta in afara SUA si sa demonstreze, in timpul interviului, ca au legaturi puternice cu tara. Persoanele refuzate pot sa aplice din nou pentru viza daca au dovezi suplimentare pentru a-si sustine eligibilitatea. Potrivit Departamentului de Stat american, Romania a avut o rata de refuz de 34% in 2006.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.