Senatorii au respins, astazi, cererea de reexaminare asupra legii privind salarizarea si alte drepturi banesti ale personalului diplomatic, inaintata de catre seful statului. Singura cale de atac a ramas contestarea actului normativ la Curtea Constitutionala, informeaza NewsIn.

Astfel, senatorii au fost de acord cu raportul de respingere al cererii de reexaminare formulat de Comisia pentru munca, aprobandu-l cu 46 de voturi "pentru", 11 "impotriva" si 3 abtineri. Ei au respins obiectiile presedintelui Basescu care invoca faptul ca actul normativ in cauza genereaza discriminari intre categoriile de functionari publici.

Basescu a mai argumentat totodata si faptul ca Executivul nu a indicat sursele de finantare pentru sustinerea acestor majorari si ca, oricum, au fost adoptate recent ordonante de Guvern care prevad indexarea veniturilor pentru diplomati.

Citeste si:

Prezent la dezbateri, Ministrul de externe, Adrian Cioroianu, a explicat ca Guvernul si-a schimbat pozitia initiala fata de proiectul de lege, si ca in acest moment, institutia sustine proiectul de lege.

Pe de alta parte, liberalul a punctat ca problema surselor de finantare este o preocupare binevenita si fireasca si a aratat ca la baza actualei pozitii favorabile a Guvernului, a stat o analiza a Ministerului Economiei si Finantelor prin care au fost identificate sursele de finantare.