Majestatea Sa Regele Mihai I a trimis un mesaj Bisericii Ortodoxe Romane cu ocazia Adunarii Ecumenice Europene, care se va desfasura la Sibiu intre 4-9 septembrie 2007.

Regele aminteste in scrisoarea sa de colaborarea dintre coroana si BOR, pe principiul bizantin al „simfoniei“ celor doua puteri, laica si spirituala, colaborare inceputa chiar din primii ani de independenta a statului roman. „Autocefalia (autonomie administrativa a unei biserici ortodoxe - n.red.), care a venit la patru ani dupa ce regele Carol I a declarat Romania stat independent si suveran, ca si patriarhatul, consfintit la trei ani dupa incoronarea de la Alba Iulia a bunicilor mei, Ferdinand si Maria, sint momente vitale ale destinului nostru. Carol I si Ferdinand erau catolici, iar Maria protestanta. Aceasta nu i-a impiedicat sa scrie cea mai insemnata pagina din istoria moderna a Romaniei“, arata Biroul de presa al regelui Mihai intr-un comunicat remis redactiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.