Scandalul gunoaielor, declansat de primarul Andrei Chiliman in Sectorul 1 al Capitalei prin excluderea REBU, capata miasme din ce in ce mai politice. In ciuda afirmatiilor primarului general Videanu, potrivit caruia unicul lucru care mana-n lupta dreapta Municipalitatea este dorinta de curatenie, nicidecum apartenenta la PD a directorului REBU, itele afacerii se incurca taman in folosul grupului de interese care a castigat in instanta si Parcul Bordei.
Adriean Videanu a declarat intr-o confruntare televizata (la emisiunea 100% de la Realitatea TV) cu Andrei Chiliman ca descentralizarea salubrizarii fiecarui sector trebuie facuta conform legii, pentru a nu se ajunge la situatia ca "fiecare scara de bloc sa aiba primarul ei". Primarul general crede ca Bucurestiul este la momentul de fata "un oras atipic, care nu mai functioneaza din punct de vedere administrativ" tocmai din cauza unei descentralizari excesive si dezorganizate. Intrebat de ce Municipalitatea sustine pana-n panzele albe REBU, Videanu a declarat ca la serviciile respectivei societati comerciale actionari sunt in proportie de 50% locuitorii Capitalei si i-a reprosat lui Andrei Chiliman ca nu a adus la cunostinta primariei generale, printr-o instiintare oficiala, nemultumirile fata de prestatiile REBU. Ca sa fie si mai convingator, edilul-sef a declarat pe un ton ferm: "Eu chestia politica in conducerea REBU nu pot sa o accept, atata timp cat eu i-am propus domnului Chiliman sa isi puna el un director acolo sau sa numeasca reprezentanti in consiliul de administratie".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.