Biserica Ortodoxa Romana (BOR) administreaza una dintre cele mai mari averi din Romania, a carei valoare depaseste trei miliarde de euro, potrivit estimarilor Business Standard, pe baza datelor centralizate in urma unei ample anchete jurnalistice. Citeste toata stirea
"Demersul jurnalistilor mi se pare destul de interesant", a spus preotul Alexandru Motoc, intr-o Editie speciala la Realitatea TV pe tema averii Bisericii Ortodoxe Romane. "Activitatile care nu sunt impozitate sunt cele legate de intretinerea cultului", a mai spus preotul. "Biserica foloseste donatiile ca mijloace, nu ca scopuri", a declarat preotul. "Taxa pe care o cere o biserica nu este obligatorie, este prea dur cuvantul, este ceruta in functie de nevoile bisericii", a explicat preotul. "Orice donatie se face venit si se elibereaza chitanta", a mai spus preotul Alexandru Motoc.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.