Primarul general al Capitalei s-a facut remarcat pana in momentul de fata doar prin proiectele sale grandomane si promisiunile nerespectate, mai putin prin masurile concrete luate in folosul bucurestenilor.

Promisiunile lui Adriean Videanu facute in campania electorala s-au dovedit a fi simple vorbe in vant. In afara de interesele proprii si de grup, Videanu nu a reusit sa faca nimic pentru bucuresteni. "Tot ceea ce am promis in campanie se va realiza in trei ani si jumatate", declara cu emfaza liderul PD, dupa castigarea alegerilor. Timpul a trecut si a contrazis sistematic spusele celui mai slab primar al Capitalei de dupa Revolutie. In cele ce urmeaza vom prezenta pe larg minciunile pe care edilul-sef le-a servit bucurestenilor pentru a-i pacali in alegeri. In cele opt luni de mandat pe care ediul le mai are la dispozitie este imposibil ca acesta sa isi respecte macar vreunul din cele zece puncte, atatea cate a continut "stufosul" sau program electoral intitulat "Videanu care face".

Retrocedari doar pe interes

In primul rand, Adriean Videanu a promis ca retrocedarile caselor nationalizate, in baza Legii 10/2001, se vor termina intr-un an. Nu s-a intamplat insa deloc asa. Bucurestiul continua sa detina o trista suprematie in domeniul retrocedarilor. Aproximativ 81% dintre notificarile depuse pe Legea 10 nu au fost rezolvate. Concret, din 43.000 de dosare, 35.000 se afla inca in suspensie. In ritmul in care s-a inaintat cu retrocedarile mai este nevoie de 4-5 ani pentru a se rezolva toate dosarele.

Pe de alta parte, trebuie spus ca Adriean Videanu nu este interesat decat de retrocedarile la comanda sau din interes. Dupa cum se stie, in foarte multe cazuri acceptate la retrocedare, abia dupa ce se vand drepturile litigioase, se rezolva dosarele.

Sute de copaci taiati

Spatiul verde se imputineaza pe zi ce trece. Copacii sunt taiati fara discernamant iar de plantat nu se planteaza nimic. Iata ce sustinea in campania electorala Videanu: "Copiii nostri se joaca in praf, pe strada. Se joaca pe betoane. Se joaca in scara blocului. Sau pe pamantul batatorit din spatele blocului. Nu exista destule parcuri pentru ei. Sau daca exista cateva, ele sunt sarace si neprimitoare. Putem sa le asiguram conditii pentru a-si trai copilaria in mijlocul naturii. Am solutia!". Si a avut-o. Sute de copaci au fost taiati fara explicatii in timpul mandatului democratului, fara a se planta ceva in loc. Spre exemplu, copacii din jurul Palatului Parlamentului au fost rasi, ilegal, fara a avea aprobarile necesare, pentru organizarea Circuitului "Formula III", din vara acestui an.

"Am obtinut deja fondurile necesare pentru plantarea a 60.000 de copaci anual. Pe langa acestia, vom proteja Bucurestiul prin implantarea in jurul orasului a unui inel verde, lat de doi kilometri. Acest proiect este in derulare cu sprijinul Ministerului Mediului si cu banii nerambursabili ai Uniunii Europene - 260 de milioane de euro pentru marirea spatiilor verzi. In curand in Bucuresti va fi cate un copac pentru fiecare cap...de sofer. Se vor crea noi parcuri in jurul tuturor lacurilor Capitalei. Pentru relaxarea parintilor si joaca copiilor", mai preciza Videanu in pliantul din campania electorala. Cu toate acestea, nici cu banii pe masa, primiti de la UE, primarul general nu a fost in stare sa faca nimic.

Locuinte,

doar pentru primar

"Primaria va achizitiona 3000 de locuinte pe an de pe piata libera. In paralel, se vor construi noi cartiere in zona periferica a Bucurestiului: in jurul Lacului Morii - pana la iesirea din oras si de-a lungul lacurilor si raului Dambovita. Bucurestenii cu probleme sociale se vor putea bucura usor, usor de casa noua", isi continua promisiunile Videanu. Un lucru este cert, nici un bucurestean nu s-a mutat in vreo casa, fie noua sau veche, achizitionata sau construita de municipalitate. In prezent exista peste 40.000 de cereri de locuinta la nivelul Capitalei. Daca luam in calcul faptul ca din mandatul primarului general, Adriean Videanu, au mai ramas aproximativ opt luni este clar ca bucurestenii aflati in deficit imobiliar isi pot lua gandul de la vreo locuinta. In tot acest rastimp, primarul se muta din casa in casa si isi construieste adevarate palate in apropierea orasului.

Reabilitari de mantuiala

Strazile pe care circulam cu totii zi de zi sunt la fel de proaste. Se sapa zilnic iar reabilitarile sunt de mantuiala.

"Suntem prea saraci ca sa ne permitem reparatii ieftine. Fonduri de 475 de milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii sunt destinate reabilitarii a 190 de strazi principale si a 1800 de strazi secundare din toate sectoarele, incluzand si reabilitarea sistemului subteran de retele utilitare. Din septembrie 2005 pana in decembire 2008. Proiectul implica extinderi de retele utilitare, posibile prin construirea canalului colector periferic. Asta inseamna ca asfaltul nu va ma fi spart imediat dupa ce a fost pus, pentru a repara o teava. Asta inseamna lucru bine facut", se lauda Videanu. Realitatea il contrazice total. In afara faptului ca a dat banii, pe ani buni, unor firme de casa ale sale si ale presedintelui Basescu precum Euroconstruct, calitatea lucrarilor este la fel de indoielnica. Iar lucrarile la retelele utilitare se desfasoara practic imediat dupa ce se toarna astfaltul. Apa Nova fiind una dintre abonatele la spargerea carosabilului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.