"Exista o strategie si sper ca saptamana viitoare sa dam un raspuns, macar partial, la problema, impreuna cu ministrul finantelor si apoi impreuna cu Guvernul", a spus ministrul.

Remes a declarat ca strategia consta intr-un "joc de fiscalitate, probabil un complex de masuri pe directie fiscala", fara a da amanunte.

Reprezentantii patronatelor din industria alimentara au anuntat scumpiri cu pana la 40 % la alimentele de baza. Potrivit presedintelui Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu, "cel tarziu la inceputul lunii octombrie, toate produsele de baza se vor scumpi".

Citeste si:

Astfel, producatorii anunta ca pretul la carne de vita se va majora cu 40 %, iar pretul uleiului va creste cu cel putin 10 %. De asemenea, lipsa furajelor pentru animale va determina o crestere cu pana la 20 % pe segmentul lactate.

Presedintele FSIA a subliniat ca pentru a diminua efectele acestor scumpiri si pentru a proteja producatorii in fata importatorilor, statul ar trebui sa intervina, prin elaborarea unei strategii coerente.

Ministrul agriculturii Decebal Traian Remes a declarat, recent, ca "nu exista niciun motiv real pentru cresterea preturilor la alimente" si a anuntat ca va cauta solutii "pentru eliminarea speculei de pe piata", aminteste NewsIn.