Doua societati din judetul Ilfov au fost identificate de inspectorii de mediu ca fiind cele mai poluante din vecinatatea Capitalei. Avicola Buftea si Protan din Popesti Leordeni sunt „calcate“ cel putin lunar de comisarii de la Garda de Mediu Ilfov. Amenzile incasate de cele doua firme de la inceputul anului si pana acum depasesc 600 de milioane de lei vechi. La originea sesizarilor sunt locuitorii din Buftea, Mogosoaia si Popesti Leordeni. Acestia spun ca in fiecare seara, in zonele in care locuiesc, se simt niste mirosuri pestilentiale provenind de la cele doua firme.

Comisarii Garzii de Mediu din judetul Ilfov au primit numai anul acesta sute de sesizari si reclamatii legate de activitatea a doua intreprinderi: Avicola Buftea si Protan din Popesti Leordeni. Cele doua companii sunt campioane la reclamatii si sesizari primite de la localnici. Majoritatea reclamantilor vorbesc de duhoarea pe care sunt obligati sa o suporte si de faptul ca cele doua societati deverseaza dejectiile la voia intamplarii. Ca o comparatie, vidanjorii ocupa abia locul trei in topul poluarii.

Anul acesta au fost primite la Garda de Mediu Ilfov zece sesizari referitoare la Avicola Buftea si 70 la Protan SA. Amenzile date celor doua societati nu sunt nici ele de neglijat: 50.000 de lei la Avicola Buftea si 13.000 de lei Protanul. Numarul crescut de sesizari referitoare la cele doua societati privesc locurile de deversare a deseurilor, provenind de la cele doua firme, dar si mirosurile pestilentiale ce se revarsa odata cu caderea serii in zonele rezidentiale din Buftea sau Mogosoia dinspre ferma de pasari, ori la Popesti Leordeni si pe cheiul Dambovitei. La aceasta din urma societate, care are ca obiect de activitate tratarea si indepartarea animalelor vii sau moarte infestate toxic si transformarea lor in faina proteica sau mancaruri speciale pentru animalele de companie, sesizarile se tin lant. Si nici nu ar avea cum altfel, insasi natura materiei manipulate fiind de natura a-ti distruge sistemul olfactiv pe viata daca te afli in aria de acoperire.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.