Seful statului sustine ideea infiintarii unei noi formatiuni politice a ungurilor din Romania.

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit de mai multe ori la sfarsitul saptamanii trecute cu reprezentantii Uniunii Civice Maghiare. Seful statului a garantat UCM, potrivit lui Szasz Jeno, liderul acestei formatiuni, ca justitia va actiona corect in momentul judecarii cererii de inscriere a Uniunii ca partid politic.

Szasz Jeno a declarat pentru NewsIn ca seful statului i-a garantat, intr-o discutie privata, ca institutiile statului vor functiona corect in momentul prezentarii la tribunal a cererii de inregistrare a UCM ca partid politic. Presedintele Uniunii Civice Maghiare a mai spus ca Basescu a fost de acord si cu ideea pluralismului politic in comunitatea maghiara. Szasz Jeno a abordat aceste probleme in cadrul discutiilor pe care cei doi le-au avut la finele saptamanii trecute, la Odorheiu Secuiesc.

Basescu a avut si sambata o intalnire cu autoritati din judetele Harghita si Covasna, unde si-a petrecut o saptamana de vacanta. „I-am prezentat lui Traian Basescu necesitatea existentei unui pluralism politic si pentru comunitatea maghiara.

I-am vorbit despre faptul ca episcopul Tokes va participa la alegerile europarlamentare cu aproape 140.000 de semnaturi si i-am spus ca am strans semnaturile pentru ca UCM sa se inregistreze ca partid. Ceea ce presedintele Basescu ne-a garantat"este ca institutiile statutului vor functiona corect", a declarat Szasz Jeno, citat de NewsIn. El a precizat ca exact acesta este raspunsul pe care il asteptau liderii Uniunii de la presedinte.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.