Fostii proprietari care au detinut case si terenuri in perioada comunista in Bucuresti, Constanta si Vrancea mai au de asteptat pana sa primeasca despagubirile. Cele trei zone continua sa fie „codasele“ retrocedarilor, cu procente de nesolutionare cuprinse intre 50 si 80. La nivel national, numarul dosarelor rezolvate reprezinta doar o treime din totalul notificarilor depuse, reiese din datele comunicate de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). Amenzile date primarilor nu au avut nici un efect. Ingrid Zaarour, presedintele ANRP, promite ca Adriean Videanu, primarul Capitalei, va fi „calcat“ in curand de Corpul de Control al Autoritatii. Edilul-sef a primit mai multe amenzi in ultimii doi ani si pe toate le-a contestat in instanta. Sanctiunile n-au tinut cont de culoarea politica, astfel ca si Radu Mazare, primarul Constantei, a fost amendat. Tot fara efect.

Fostii proprietari care au detinut case si terenuri in perioada comunista in Bucuresti, Constanta si Vrancea mai au de asteptat påna sa primeasca despagubirile din partea autoritatilor. Cele trei zone continua sa fie „codasele“ retrocedarilor, dupa sapte ani de la intrarea in vigoare a Legii 10/2001. Nici macar amenzile date primarilor de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) nu au reusit sa rezolve situatia. Ingrid Zaarour, presedintele ANRP, promite ca Adriean Videanu, primarul Capitalei, va fi „calcat“ in curånd de Corpul de Control al Autoritatii.

Doar o treime din notificarile depuse pe Legea 10/2001 la nivelul intregii tari au fost pana acum rezolvate, indica cea mai recenta statistica a ANRP. Bucurestiul continua sa detina o suprematie „trista“ in domeniul retrocedarilor. „Aproximativ 81% din notificarile depuse pe Legea 10/2001 - adica 35.000 dintr-un total de 43.000 - nu au fost rezolvate, desi noi am cerut autoritatilor locale sa urgenteze procedurile“, ne-a declarat Ingrid Zaarour, presedintele ANRP. Situatia nu s-a schimbat nici macar dupa ce primarul Adriean Videanu a fost amendat de mai multe ori in decursul controalelor facute de catre Autoritate. „


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.