Noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) va fi ales pe 12 septembrie, de Colegiului Electoral Bisericesc, informeaza NewsIn. Decizia a fost luata in sedinta de astazi a Permanentei Administratii Patriarhale.
Potrivit calendarului aprobat astazi, pe 11 septembrie, la ora 12.00, imediat dupa Sfanta Liturghie, membrii Sfantului Sinod vor oficia slujba de pomenire la 40 de zile de la decesul lui Teoctist, ce a incetat din viata la 30 iulie. Pe 12 septembrie, de la ora 10.00, tot dupa oficierea Sfintei Liturghii si a slujbei de Te Deum, va avea loc sedinta Sfantului Sinod in vederea desemnarii candidatilor in postul vacant de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane. In aceeasi zi, la ora 17.00, Colegiul va alege noul Patriarh.

Favoriti la sefia BOR sunt, potrivit presei, IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, ce asigura si locotenenta patriarhala dupa moartea lui Teoctist, si IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.