Un ONG din Iasi il provoaca pe senatorul PSD, Ion Iliescu, sa-si demonstreze invocata grija pentru mediu venind in vizita la Iasi, unde primarul PSD, spune Asociatia Comunicare Sociala, a girat distrugerea celor mai mari spatii verzi din oras.

Asociatia Comunicare Sociala din Iasi l-a invitat, astazi pe Ion Iliescu intr-o "vizita de lucru la Iasi" datorita "atitudinii favorabile ocrotirii si conservarii mediului inconjurator manifestata de catre domnul senator Iliescu" si concretizata in actiunile legate de parcul Bordei.

ONG-ul reaminteste ca, sambata, la Realitatea Tv, Iliescu a declarat ca "distrugerea spatiilor verzi este o chestie barbara", iar "capitalismul primitiv de la noi si lacomia sunt cauzele acestei situatii" si il provoaca sa demonstreze ca atitudinea sa nu este una de conjunctura - atacul asupra unui lider PD, Adriean Videanu.

Potrivit invitatiei, remisa NewsIn, fostul sef de stat ar trebui sa ia cunostinta de situatia in care se afla centrul istoric al Iasului "din perspectiva distrugerii zonei verzi din spatele Palatului Culturii in suprafata de 120.000 de metri patrati", unde autoritatile doresc construirea prin intermediul unui parteneriat in asociere public-privat a unui ansamblu imobiliar.

"Abuzurile la care sunt supusi cetatenii Iasului sunt cu atat mai mari cu cat pe acest amplasament s-a inceput organizarea santierului in conditiile in care proiectul Palas nu a primit avizul de mediu si nici pe cel de la Directia de Cultura", spun reprezentantii ONG-ului, care atrag atentia si asupra distrugerii Gradinii Botanice.

"Pe cale de consecinta consideram ca pierderea unor zone verzi in suprafata de 1.120.000 de metri patrati este o problema "demna" de atentia unuia dintre cei mai mari politicieni ai Romaniei pe a carui agenda se subinscrie in randul preocuparilor de baza respectarea principiilor de dezvoltare durabila. Faptul ca actualul primar al Iasului apartine aceleiasi familii politice speram sa nu va impiedice sa ramaneti consecvent principiilor de ocrotire si conservare a mediului inconjurator in perspectiva dezvoltarii durabile pe care le-ati enuntat si aparat in ultima perioada. Am intelege cu deznadejde in aceste conditii faptul ca respectarea principiilor tine de conjunctura politica in care ne aflam. Daca ne aflam intr-un Bucuresti condus de un membru al PD iesim in strada pentru a ne apara principiile si ideile. Aceleasi principii si idei devin insa inexistente intr-un oras condus de un membru al PSD", explica reprezentantii ONG-ului iesean.

Parcul Bordei se afla in centrul unui scandal, dupa ce omul de afaceri Costica Costanda a primit un teren in parc, in schimbul unui teren din satul Francez. Pana in prezent, mai multe ONG-uri si polticieni, printre care Marian Vanghelie, Ion Iliescu, Marius Marinescu, Andrei Chiliman, au anuntat ca nu sunt de acord cu "distrugerea Parcului Bordei" , in acest sens avand loc mai multe actiuni de protest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.