Stampila cu noua titulatura a Ministerului Educatiei blocheaza admiterea absolventilor de liceu in universitatile de peste hotare, deoarece Monetaria Statului nu a eliberat inca noua parafa, iar adeverintele de absolvire nu sunt acceptate, informeaza NewsIn.

Ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, sustine ca ministerul poate rezolva situatia acestor absolventi, “contactand fiecare universitate din strainatate pentru a anunta ca elevul este in ordine”. De aceea ministrul Adomnitei ii roaga pe acesti absolventi sa “contacteze ministerul”.

Cat priveste intarzierea stampilelor, el a dat asigurari ca a avut si o sa mai aiba “discutii ultimative” cu cei de la monetarie: “Am avut discutii ultimative si o sa mai avem cu cei de la monetarie, nu putem sa-i lasam pe copii sa piarda un an pentru ca lipsesc aceste stampile”.

in tara, absolventii de liceu se pot inscrie la orice facutate pe baza adeverintei de absolvent pe care este aplicata vechea stampila a Ministerului Educatiei (cu amprenta “Ministerul Educatiei si Cercetarii” - n.r.), dupa ce conducerea institutiei a cerut universitatilor sa accepte si actele cu vechea stampila pentru ca elevii sa nu piarda admiterea.

Vechea stampila poate fi aplicata doar pe adeverinte, nu si pe diplome.

in disperare de cauza, unele unitati de invatamant au comandat stampile cu noua denumire a Ministerului la firmele private, insa reprezentantii Ministerului Educatiei au spus ca acestea sunt ilegale.

“Le-am spus ca, din cauza aglomeratiei de la Monetarie, a volumului mare de munca, nu toate unitatile si-au permis sa primeasca noile stampile. Le-am spus ca pentru inscriere se vor lua in calcul si actele cu vechea denumire”, a declarat Dumitru Miron, secretar de stat in Ministerul Educatiei, vineri, pentru Realitatea Tv.

Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) si-a schimbat denumirea, in luna martie, cand a devenit Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT). Schimbarea titulaturii a bulversat tot sistemul de invatamand: denumirile scolilor, stampilele ministerului si ale scolilor, precum si toate tipizatele pentru testele nationale si bacalaureat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.