Fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu este asteptat in aceasta dimineata la Parchetul General, unde procurorii il vor cerceta in dosarul mineriadei din iunie 1990. Ion Iliescu este acuzat de participare la omor deosebit de grav, alaturi de fostul ministru de Interne Mihai Chitac si fostul adjunct al acestuia, generalul Gheorghe Andrita. In acest dosar mai sunt cercetati penal coloneii de politie Calin Traian si Constantin Vasile.
Initial, dosarul a fost trimis in instanta, insa Inalta Curte de Casatie si Justitie a retrimis cauza la Parchet pentru completarea urmaririi penale. Ulterior, cauza a fost disjunsa, Ion Iliescu fiind cercetat penal de procurorii militari si in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990. El este acuzat, alaturi de alte 20 de persoane, de subminarea puterii de stat si a economiei nationale, lipsire de libertate in mod ilegal, crime contra umanitatii, talharie, distrugere, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, arestare ilegala, cercetare abuziva si aplicare de rele tratamente.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.