Un tanar condamnat pentru omor si un hot cu peste zece spargeri la activ au evadat ieri din celula de pamant a Penitenciarului de maxima siguranta Poarta Alba, din judetul Constanta.

Evadarea a doi detinuti din Penitenciarul Poarta Alba, descoperita ieri dimineata, scoate la iveala vicii majore legate de siguranta puscariilor romanesti. Celulele unui penitenciar de maxima siguranta, cum este cel de la Poarta Alba, sunt facute din chirpici, gata sa fie maturate chiar si de o ploaie mai puternica.

De asemenea, la o simpla pana de curent, detinutii se pot plimba in voie prin curtea puscariei, pot sapa la adapostul intunericului santuri pe sub gardurile de siguranta sau pot indeparta nestingheriti plasa care ar trebui sa-i tina departe de lumea libera. seful puscariei a recunoscut ca in noptile caniculare usile celulelor sunt lasate deschise pentru ca detinutii sa nu se sufoce de caldura.

Povestea evadarii din "Alcatrazul din chirpici" a devenit publica ieri, cand trupele speciale ale IPJ Constanta au intrat in alerta dupa ce la apelul de dimineata, de la ora 7.00, conducerea Penitenciarului de Porta Alba a descoperit ca are cu doi detinuti mai putin. Reprezentantii inchisorii au mentionat ca este vorba despre Mihai Ion, in varsta de 21 de ani, din Seimeni, condamnat in prima instanta la trei ani de inchisoare pentru furt. Acesta a fost retinut la data de 20 martie a acestui an de Politia Cernavoda, iar la 6 aprilie a fost incarcerat in penitenciar. Cel de-al doilea evadat este Marian Acatrinei, in varsta de 19 de ani, din Canlia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.