Presedintele Traian Basescu a subliniat importanta increderii in regiunea Balcanilor intre Romania, Bulgaria si Serbia, in cadrul exercitiului militar "Danube Guard 07". Reprezentantii celorlalte tari din discutie au intarit si ei ideea ca tocmai increderea "a lipsit mult timp".

"Increderea a lipsit mult timp si cred ca regiunea noastra are nevoie de foarte multa incredere", a spus presedintele Basescu intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Bulgariei, Gheorghi Parvanov, si cu presedintele Serbiei, Boris Tadjici, organizata pe teritoriul sarbesc, in localitatea Vitikovatz.

Cei trei presedinti au avut puncte comune de discurs, dar Basescu a punctat, in plus, importanta increderii intre cele trei state si a fost singurul dintre cei trei sefi de stat care a multumit celor peste 2.000 de militari care au participat la exercitiu. De asemenea, Basescu a inmanat omologilor sai plachete cu stema Romaniei.

In conferinta de presa, Basescu si Parvanov au spus ca sustin in continuare integrarea Serbiei in NATO si in Uniunea Europeana, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.