Intr-o conferinta de presa transmisa de catre Realitatea tv, presedintele Traian Basescu atrage atentia asupra masurilor care trebuie adoptate pentru diminuare efectelor secetei.

Traian Basescu a declarat ca i-a cerut premeriului Tariceanu sa prezinte evaluari ale situatiei la nivelul tarii si masurile ce urmeaza a fi adoptate. Presedintele a adaugat insa ca s-a confruntat cu lipsa de reactie a autoritatilor la acest capitol.

„Am solicitat o evaluare din cauza situatiei grave din tara si din perspectiva acesteia.”, a declarat Traian Basescu in cadrul conferintei din aceasta dimineata. Acesta a adaugat : „Prognozele pentru luna iulie si august sunt alarmante.In momentul de fata exista conditiile de seceta extrema in 5 judete : Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea si Vaslui. In luna septembrie e foarte probabil sa constatam fenomenul de seceta severa pe 2/3 din teritoriul national „

Conform informatiilor presedintelui Romaniei, „in momentul de fata este criza in aprovizionarea cu apa in 26 de localitati iar in 10 localitati nu mai exista nici o fantana cu apa.”

De aceea, Traian Basescu a declarat ca se impun cateva masuri urgente. Astfel, Basescu sugereaza punerea in aplicatie a planului de executie foraje de medie si mare adancime pentru a accesa rezerva strategica de apa.

Presedintele a mai declarat ca „ideea pentru solutionarea acestei operatiuni este gresita. Nu trebuie aruncate lucrurile la administratia locala pentru ca administratia locala nu are resurse. Stiti probabil ca foarte multe primarii nu au bani sa-si plateasca salariatii, daramite sa faca foraje.” Singura solutie ramane astfel, in opinia lui Traian Basescu, punerea in aplicare a planului national de executie foraje.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.