Curtea Constitutionala (CC) nu este consecventa in deciziile pe care le ia.

Hotararile contradictorii il salveaza pe Ion Iliescu.

Consecintele: anchetele Revolutiei si mineriadei vor fi blocate.

Curtea Constitutionala si-a schimbat propria jurisprudenta pentru a-l salva pe Ion Iliescu de trimiterea in judecata in dosarele Revolutiei din decembrie 1989 si ale mineriadei din iunie 1990, aflate in faza de finalizare la Sectia Parchetelor Militare.

In urma cu cateva zile, magistratii Curtii Constitutionale au decis practic faptul ca instantele militare sunt extraordinare, nu sunt independente, ci subordonate militar, desi in urma cu doi ani decideau contrariul. Mai exact, la data de 6 iulie 2005, judecatorii Curtii Constitutionale au respins o sesizare de neconstitutionalitate, sustinand ca "instantele militare nu reprezinta instante extraordinare".

Atunci, magistratii Curtii Constitutionale explicau faptul ca "numirea, promovarea si evolutia carierei de magistrat a judecatorilor si procurorilor militari se fac in aceleasi conditii ca in cazul
magistratilor de la celelalte instante judecatoresti si parchete. Singura conditie suplimentara pe care trebuie sa o indeplineasca inainte de a fi numiti este aceea de a deveni militari activi in cadrul MApN. Aceasta insa nu inseamna relatii de subordonare pe planul indeplinirii atributiilor ce le revin magistratilor".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.