Astfel, Curtea de Apel Craiova a trimis cauza spre rejudecare, respectiv propunerea de arestare preventiva, la Tribunalul Dolj, care a decis sambata arestarea preventiva a lui Genica Boerica acuzat intr-un dosar de obtinere a unei rambursari ilegale de TVA in anul 2004 in valoare de 1,12 milioane RON.

Alaturi de Genica Boerica au fost eliberati si ceilalti doi inculpati, Constantin Radu Dragan si Dorian Aurel Prie care erau, de asemenea, arestati preventiv. Potrivit Biroului de Combatere a Crimei Organizate Craiova, pe numele lui Genica Boerica Tribunalul Dolj a emis, initial, un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, dupa care a revenit si a redus perioada la zece zile. Avocatul lui Genica Boerica a invocat, luni, in fata completului Curtii de Apel Craiova, mai multe vicii de procedura si incalcarea mai multor prevederi din Codul de Procedura Penala de catre procurori si Tribunalul Dolj, cum ar fi nefixarea duratei de arestare preventiva, schimbarea incadrarii din inculpat in invinuit, necomunicarea mandatului de aducere, incalcarea dreptului la aparare, precum si a dreptului de a fi audiat.

Reamintim ca ancheta in dosarul "Matusa Tamara", in care fostul premier Adrian Nastase a fost trimis in judecata, a fost construita pe denuntul lui Genica Boerica, acesta fiind diagnosticat ca �nesincer� dupa ce a efectuat testul la poligraf.