Dosarul "Aurul dacic", in care sunt judecate 13 persoane din reteaua de traficanti cu bunuri de patrimoniu sustrase din siturile arheologice existente in Muntii Orastiei, a avut ieri un nou termen la Tribunalul Hunedoara.
Nu mai putin decat 9 martori au fost citati pentru audieri, patru dintre acestia fiind prezenti doar dupa ce au fost emise mandate de aducere pe numele lor. Cei mai importanti martori audiati de completul de judecata au fost Florin Iulian Marc, seful de post din comuna Orastioara de Sus, pe teritoriul careia se afla siturile pradate de hoti, si fostul director al Muzeului Civilizatiei Dacice din Deva, Adriana Pescaru. Avand in vedere numarul mare al martorilor, audierile au durat mai multe ore, pana dupa-amiaza. In dosar sunt si martori sub acoperire, ale caror declaratii vor fi luate la Curtea de Apel Alba Iulia, unde exista dotarea tehnica necesara. Audierile de ieri s-au desfasurat pe fondul recuperarii cu cateva zile in urma a unei bratari dacice in municipiul Hunedoara, aflata asupra unui barbat, care a fost arestat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.