Terenul fostei fabrici de produse farmaceutice din Cluj a fost oferit la vanzare inainte de a fi decontaminat Departamentul Corespondenti

In mai multe orase, preponderent din Transilvania, infloresc afaceri imobiliare cu terenuri contaminate cu diverse chimicale.

O companie britanica investeste 50 de milioane de euro la Baia Mare pe sase hectare din terenul haldei de steril a Transgoldului.

Producatorul clujean Terapia ofera noua hectare de teren nedecontaminat.

Febra imobiliara care a cuprins orasele Romaniei si criza de spatii de construit in zonele centrale au adus in atentia investitorilor terenurile limitrofe
oraselor, mari suprafete compacte, care in epoca comunista au avut diverse functiuni industriale. Problema principala a multora dintre aceste terenuri o reprezinta incarcatura de metale grele si substante chimice care poate avea un impact in starea de sanatate a oamenilor.
Cele mai cunoscute situatii de acest fel se intalnesc la Cluj-Napoca, unde Terapia-Ranbaxy SA si-a anuntat intentia de a valorifica prin vanzare un teren de 9 hectare, amplasat intr-o zona cu potential imobiliar maxim, dar si la Baia Mare, unde pe terenurile fostei halde de steril rezultate in urma exploatarilor
aurifere o firma locala, SC Agecom SA, intentioneaza construirea unui complex comercial si a unui cartier de locuinte.

Agecom a vandut sase din cele 24 de hectare catre o companie britanica, iar aceasta a si facut publica intentia de a dezvolta acolo proiectul Atrium Center - complex comercial si de birouri, cu o suprafata de peste 60.000 de mp si o investitie totala de peste 50 de milioane de euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.