Actorul Adrian Pintea a incetat din viata in dupa amiaza zilei de vineri, la Spitalul Fundeni, unde a fost internat in stare grava cu ciroza foarte avansata, informeaza Realitatea TV

Pintea, in varsta de 52 de ani, s-a prezentat de urgenta, vineri, la spitalul Fundeni - dupa ce fusese internat la un spital de boli infectioase in urma unui abces dentar - unde medicii au descoperit ca starea lui de sanatate este grav afectata pe fondul unei ciroze foarte avansate.

Ciroza a fost provocata de virusul B, iar medicii i-au descoperit actorului si o hipertensiune pulmonara, o hipertensiune renala, pulmonara si o insuficienta cardiaca extrem de severa.

Adrian Pintea s-a aflat in sectia de terapie a spitalului Fundeni, sub ingrijirea profesorului Dan Tulbure. Acesta a spus ca nu se putea face nimic, chiar daca s-ar fi pus problema unui transplant de ficat. Transplantul nu ar fi posibil din cauza insuficientei cardiace drepte foarte severe de care suferea actorul.

Cu circa doua ore inainte de anuntarea decesului, sotia actorului ne declarase: "Medicii se comporta impecabil. Nu este vina nimanui ca i s-a intimplat asta, iar acum totul depinde de cit de puternic este organismul lui. Medical, se face tot ce este omeneste posibil ".

Adrian Pintea s-a nascut pe 9 octombrie 1954. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" din Bucuresti in 1979, la clasa prof. Petre Vasilescu.

A facut roluri remarcabile si a semnat regia mai multor spectacole de pe scena celor mai importante teatre din Romania. A fost Henric, in "Henric al IV-lea" de Luigi Pirandello, la Teatrul Nottara (regia: Dominic Dembinski), Hamlet, in "Hamlet" de William Shakespeare, la Teatrul National din Craiova (regia Tompa Gabor), Thomas Beckett, in spectacolul cu acelasi nume, jucat pe scena Teatrului "L.S. Bulandra", dar si Val, in "Orfeu in infern" de Tenessee Williams, si Eddie, in "Nebun din dragoste" de Sam Shepard, la Teatrul Romano-American, spectacole carora le-a semnat si regia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.