Presedintele Traian Basescu l-a felicitat, marti, pe regizorul Cristian Mungiu pentru ca a avut puterea sa treaca peste birocratia de acasa si a reusit cu filmul sau "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" sa castige Trofeul Palme d’Or al Festivalului de la Cannes.

"Dincolo de faptul ca ma bucura succesul dumneavoastra, acesta este motivul principal pentru care azi v-am decorat. Va felicit in mod deosebit ca ati avut puterea sa treceti peste birocratia care nu v-a recunoscut la dumneavoastra acasa", a declarat seful statului, citat de Rompres.

In opinia presedintelui, succesul lui Cristian Mungiu, dar si al regretatului regizor Cristian Nemescu, la Festivalul de la Cannes arata ca nu intotdeauna "cei selectati in tara la finantarile de proiecte sunt si cei mai buni".

"Iata ca oameni care au stiut sa treaca peste cerbicia unor comisii de evaluare au putut sa se situeze deasupra administratiei prin propria lor valoare", a mai spus Traian Basescu.

seful statului l-a decorat, marti, la Palatul Cotroceni, pe regizorul Cristian Mungiu cu Ordinul National "Steaua
Romaniei" in grad de Cavaler, pentru contributia sa prin care s-a evidentiat ca exponent al tinerei generatii de regizori romani in promovarea la nivel mondial a cinematografiei autohtone.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.