Intre participarea la meciul de fotbal de simbata Rapid Bucuresti - Politehnica Timisoara, desfasurat in orasul de pe Bega, si prezenta la consultarile politice de azi, de la Bucuresti, seful statului s-a oprit duminica la Sibiu, pentru slujba de Rusalii. In catedrala mitropolitana, Traian Basescu - ajuns la o ora de la inceperea slujbei, dupa o pauza de cafea cu responsabili ai administratiei publice locale - a parut atins de suflul divinitatii.

Presedintele Romaniei a marturisit, la finalul predicii Mitropolitului Laurentiu Streza, ca victoria sa la referendum a fost "vointa lui Dumnezeu". "Foarte putini inteleg in viata noastra de zi cu zi ca, dincolo de vointa noastra, este vointa lui Dumnezeu. Poporul roman a exprimat vointa lui Dumnezeu pe 19 mai", a precizat seful statului.

Si nu s-a oprit aici. Basescu le-a multumit sibienilor ca au votat pentru raminerea sa la Cotroceni. "Cu voia poporului roman si voia lui Dumnezeu am demonstrat tot ce era de demonstrat atit romanilor, cit si politicienilor. Politicienii trebuie sa deserveasca poporul, si nu invers". La sfirsit, marturisirea facuta in fata celor peste 2.000 de credinciosi strinsi la catedrala a capatat accente dramatice: "Va garantez ca ce s-a intimplat pe 19 mai a demonstrat ca viata mea nu mai este a mea, ci a dumneavoastra si trebuie sa va servesc atit timp cit sint pe pamint".