Giorgio Ficcareli, reprezentant al Comisiei Europene in Romania, a declarat, ieri, la Sibiu, ca transhumanta nu este interzisa in Europa, ci este chiar incurajata, informeaza Mediafax.
"Transhumanta nu este interzisa in Europa, din contra, este o practica recomandata din punct de vedere ecologic pentru ca apar avantaje pentru terenurile peste care trec turmele. Transhumanta este ecologic recomandata in conditiile respectarii reglementarilor din domeniu", a declarat Ficcarelli.

Potrivit lui Giorgio Ficcareli, transhumanta trebuie insa sa fie organizata pentru ca animalele sa nu treaca peste zone care apartin proprietatii private. "Este necesar ca aceste animale sa poata fi identificate potrivit reglementarilor din UE", a mai spus reprezentantul Comisiei Europene. La inceputul anului, declaratiile pe acesta tema ale fostului presedinte al Autoritatii Sanitar-Veterinare Marian Avram au dus la un adevarat scandal. El a sustinut ca transhumanta este ilegala, ca, mai apoi, sa spuna ca aceasta practica este permisa, cu respectarea conditiilor de transport si bunastare animala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.