Presedintele suspendat Traian Basescu a sustinut ca nu vrea sa impuna un anumit tip de organizare statala pentru Romania, dar ca prefera o republica prezidentiala de tip francez.

Intr-un interviu pentru "Europa Libera", Basescu a precizat ca populatia va trebui sa decida tipul de organizare statala, independent de preferintele cuiva. "inainte de amendarea Constitutiei, trebuie sa ii intrebam pe cetatenii Romaniei ce doresc, deoarece nu poti cu adevarat sa le propui un proiect pe care ei nu l-ar vota. (...) Nu are sens sa propui o republica parlamentara, daca alegatorii vor una semiprezidentiala si nici sa propui o monarhie, daca ei doresc o republica", a declarat presedintele suspendat.

Desi se considera independent din punct de vedere politic de vreun grup de interese, Basescu nu a contestat necesitatea unor legaturi intre lumea afacerilor si cea politica, cat timp ele nu devin de tip oligarhic. Altfel, presedintele suspendat a declarat ca sustine unificarea fortelor de dreapta din Romania, idee pentru care pledeaza PLD inca de la infiintare.

Dana Carabelea


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.