Lipsa fondurilor pentru tratamentele din oncologie si accesul diferentiat la medicamente a adunat ieri bolnavi de cancer din toata tara in fata Ministerului Sanatatii pentru a trage un semnal de alarma asupra situatiei dramatice in care se afla

Chiar daca prin lege, acestia ar trebui sa beneficieze de medicamente gratuite, multi dintre ei dau lunar milioane bune pentru a trai. Nicolaescu considera ca nu are nicio vina pentru aceste lucruri si afirma cu seninatate ca bugetul este suficient, ba sunt si rezerve .Pentru contabilul nostru, medicii sunt cei vinovati .Presa straina a criticat dur atitudinea Guvernului fata de bolnavi, acuzand politicile Executivului care fac posibila neglijarea suferinzilor de cancer, deoarece ii considera neproductivi din punct de vedere economic

Satui de indiferenta cu care sunt tratati si de problemele zilnice cu care se confrunta, bolnavii de cancer din toata tara au organizat ieri un miting in fata Ministerului Sanatatii Publice (MSP).

"Un pensionat cu cancer la san este condamnat la moarte"

Cu pancarte pe care scria "Iertati-ne ca ne-am imbolnavit", oamenii isi spuneau supararile. Au sperat sa fie mai bine, dar s-au trezit ca este din ce in ce mai rau. Cu lacrimi in ochi, o bolnava de cancer la san ii aduce aminte ministrului Nicolaescu ca are si acesta rude care se pot imbolnavi oricand. "Un pensionat cu cancer la san este condamnat la moarte", a mai spus protestatara. Un alt bolnav, un batran care da lunar 300 de lei pe tratament, acuza coruptia si proasta conducere a MSP. Acesta mai vrea ca bolnavii de cancer sa nu mai fie tratati ca si cand ar fi trait destul.

Ministrul Sanatatii a gasit rezolvarea problemelor: infiintarea unei comisii

Se pare ca bolnavii de cancer au reusit sa smulga cateva promisiuni ministrului. Nicolaescu a declarat cu seninatate ca stia de aceste probleme, dar ca o parte au fost rezolvate, iar celelalte sunt in curs de solutionare.

Ministrul a decis sa trimita circulare in teritoriu care sa avertizeze atat medicii, cat si farmacisii ca pacientii trebuie sa aiba acces mai rapid la medicamentele oncologice. Mai mult, in urma discutiei cu reprezentantii bolnavilor de cancer, s-a convenit sa se realizeze pana pe 18 mai un grup de lucru format din noua Comisie de Oncologie a MSP, din reprezentanti ai MSP, ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ai Federatiei Bolnavilor de Cancer. "Aceasta va avea cateva responsabilitati pe care am convenit sa le ducem la indeplinire pe masura ce vor fi finalizate", a spus Nicolaescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.