Antonie Iorgovan, senator PSD, a dat n judecata Ministerul Culturii si Cultelor si Guvernul pentru a anula retrocedarea domeniului Peles catre Regele Mihai I. Ministrul culturii a declarat ca astfel a fost blocat procesul de rascumparare.

Antonie Iorgovan, senator PSD, a dat in judecata Ministerul Culturii si Cultelor si Guvernul pentru a anula retrocedarea domeniului Peles catre Regele Mihai I, fiind blocat astfel procesul de rascumparare, a declarat pentru Mediafax Adrian Iorgulescu, ministrul culturii si cultelor.

Iorgulescu a confirmat faptul ca Iorgovan a facut demersuri in acest sens: "S-a blocat rascumpararea Castelului Peles de la familia regala pentru ca, din pacate, exista o actiune in justitie depusa de Casa de avocatura Antonie Iorgovan, care solicita blocarea retrocedarii. In acest caz trebuie sa asteptam decizia instantei".

Castelele Peles si Pelisor, impreuna cu terenurile aferente, au fost restituite, pe 1 martie, regelui Mihai I, in urma unei decizii de retrocedare semnate de ministrul culturii si cultelor, Adrian Iorgulescu. In aceeasi zi, conducerea Centrului European de Cultura Sinaia a semnat decizia de retrocedare a centrelor Ceramica si Stavilar, dupa ce, la sfarsitul lunii februarie, RA-APPS semnase decizia de retrocedare a partii vechi din Palatul Foisor.

Pe 20 martie, Guvernul si Casa Regala au semnat Memorandumul de retrocedare a domeniului Peles, pe baza caruia familia regala a intrat oficial in posesia Castelelor Peles si Pelisor si a altor bunuri aferente. Memorandumul a fost semnat de secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, si seful Casei Regale, Andrew Popper.

Dupa 5 mai, procesul!

Casa de avocatura Antonie Iorgovan, care reprezinta interesele Asociatiei Revolutionarilor Decembrie ‘89, a depus - pe 5 aprilie - o plangere prealabila la MCC si Guvern, prin care a cerut suspendarea executarii memorandumului semnat de Guvern pentru retrocedarea domeniului Peles si deciziei MCC de restituire a domeniului Peles.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.