Vicepresedintele PSD Dan Nica i-a acuzat, ieri, pe fostii ministri Vasile Blaga, Monica Macovei si prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, ca au dispus, la solicitarea lui Traian Basescu, verificarea hotararilor judecatoresti referitoare la falimentul si lichidarea judiciara a unor agenti economici.

Nica a prezentat in acest sens doua solicitari care poarta antetul SRI si MI. Replica SRI: documentele prezentate de Nica sunt niste falsuri. "in luna februarie 2007, Traian Basescu i-a chemat la Cotroceni pe ministrul de interne, Vasile Blaga, ministrul justitiei, Monica Macovei, si pe primul adjunct al SRI, Florian Coldea, solicitandu-le ca, pana in luna martie a acestui an, sa verifice hotararile judecatoresti date de instante in perioada 1 ianuarie 2002 pana in 2007, cu privire la declansarea procedurilor de faliment si lichidare judiciara a unor agenti economici", a afirmat liderul PSD. Nica nu a precizat numele firmelor care au facut obiectul acestor verificari.

PSD solicita verificarea dispozitiilor

Dan Nica a spus ca Vasile Blaga si Florian Coldea, prin intermediul generalului Fatuloiu, au transmis ordine inspectoratelor judetene de politie, respectiv directiilor judetene ale SRI, solicitandu-le sa dispuna acest tip de verificari. Nica a solicitat comisiilor parlamentare de resort sa declanseze anchete. El a mai solicitat CSAT sa dispuna incetarea verificarilor hotararilor judecatoresti, afirmand ca reprezinta o incalcare flagranta a legii sigurantei nationale si a legii de functionare a SRI, iar CSM sa investigheze temeiul legal in baza caruia sunt verificate hotararile judecatoresti.

Vasile Blaga a spus ca Traian Basescu nu a transmis niciodata cereri de verificare a unor hotarari judecatoresti. "Nu a existat o asemenea intalnire, in formatul prezentat de Dan Nica: eu, Monica Macovei si domnul Coldea", a precizat Vasile Blaga. El a afirmat ca "este o absurditate toata declaratia lui Dan Nica".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.