Cei doi vor fi degradati militar si vor plati, in solidar cu ministerele in care au activat, despagubiri de peste 1,3 milioane de euro
Generalii in rezerva Mihai Chitac (foto stanga) si Victor Athanasie Stanculescu (foto dreapta) au fost condamnati, marti seara, de instanta suprema, la cate 15 ani de inchisoare, pentru omor deosebit de grav si tentativa de omor. Totodata, magistratii au decis interzicerea drepturilor de a alege si de a fi alesi timp de cinci ani si degradarea militara in procesul Revolutiei de la Timisoara din 1989.

Stanculescu a mai fost condamnat la 7 ani si 6 luni de inchisoare pentru tentativa de omor, insa legea prevede ca va executa pedeapsa cea mai mare. Decizia poate fi atacata la Completul de noua judecatori. Avocata partilor civile a depus ieri recurs, intrucat considera suma acordata pentru despagubiri mult prea mica in comparatie cu faptele produse. Din punctul de vedere al pedepselor primite de cei doi generali, partile civile s-au aratat foarte multumite, aplaudand decizia instantei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.