Lovitura in dosarul Loteria. DNA a inceput urmarirea penala impotriva lui Voiculescu si a fiicei sale, Camelia, suspectati ca ar fi spalat banii cistigati ilicit de Copos

Dan Voiculescu si fiica sa, Camelia, sint invinuiti de procurorii DNA ca si-ar fi pus la dispozitie conturile personale si ale firmei Grivco SA pentru a spala banii obtinuti de fostul vicepremier conservator George Copos in afacerea cu spatii vindute Loteriei Romane. Dosarul Loteria a ajuns in instanta dupa ce procurorii au demonstrat cum patronul Rapidului s-a folosit de trei interpusi pentru a vinde in lant 38 de spatii. Prin aplicarea acestui truc, imobilele i-au adus lui Copos 5,1 milioane de euro.

Acuzatia de spalare de bani adusa liderului Partidului Conservator, Dan Voiculescu, si fiicei sale, Camelia, deriva dintr-un dosar disjuns din cazul "Loteria Romana", in care vicepresedintele PC, George Copos, este judecat in prezent de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru evaziune fiscala. Este pentru prima data cind numele lui Dan Voiculescu apare in afacerea "Loteria Romana", in care rolul principal l-a jucat pina ieri George Copos.

Potrivit DNA, din probele administrate la dosar rezulta ca, in perioada 2000-2004, George Copos a spalat o parte din banii obtinuti ilicit prin vinzarea catre Loteria Romana a 38 de spatii comerciale, transferind banii prin conturile personale ale lui Dan Voiculescu si ale Cameliei Voiculescu, precum si ale societatii Grivco SA.

DNA sustine ca sumele obtinute ilicit de Copos au provenit din doua surse. Pe de-o parte, din profitul rezultat din felul in care a achizitionat actiunile firmei care avea in patrimoniu cele 38 de spatii comerciale, Fast Service Electronica SA. Iar pe de alta parte, din sustragerea societatii Ana Electronic SA de la plata obligatiilor fiscale, in perioada octombrie-decembrie 2004, folosind documente justificative false.

In acest dosar mai sint acuzati Mihai Lazar, presedintele Consiliului de Administratie al Grivco SA, pentru spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata, George Copos - asociat majoritar al SC Ana Holding SA si Roza Giulio-Giusepe, presedintele Consiliului de Administratie al SC Ana Holding SA, pentru participare la o licitatie cu strigare cu oferte trucate, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani, si Adrian Cristea, pentru participarea la o licitatie cu strigare cu oferte trucate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.