Operatiunea "Gramofonul" este departe de a se fi incheiat, chiar daca, in ultima perioada, au razbatut extrem de rar cazurile de piraterie software. Bomboana pe coliva vine de la americani. Comisia Federala pentru Comert a Statelor Unite a anuntat ca va colabora cu autoritatile romane pentru combaterea criminalitatii cibernetice. Nu este de omis faptul ca, in ultimul timp, au aparut tot mai des cazuri de hackeri romani care lovesc site-urile de licitatii de renume.

Presedintele Comisiei Federale pentru Comert a Statelor Unite ale Americii, Deborah Platt Majoras, a anuntat intr-o conferinta de presa organizata la Bucuresti: "In prezent, colaborarea dintre guverne si firmele implicate este la un nivel destul de redus, iar noi avem procedurile necesare care pot contribui la o mai buna alianta intre institutiile de stat si companiile private", a spus oficialul american.

Ea a aratat ca autoritatile nu pot face fata criminalitatii informatice fara colaborarea cu firmele specializate.

72%, rata pirateriei in Romania

Una dintre marile probleme cu care se confrunta Romania este pirateria, care afecteaza atat producatorii de software, cat si economia, a afirmat Dan Bulucea, director de marketing la filiala din Romania a producatorului american de software Microsoft.

El a adaugat ca, in conformitate cu studiile realizate de firma de cercetare IDC, rata pirateriei din Romania este de 72%.

De asemenea, Bulucea a afirmat ca un singur guvern nu poate rezolva problema, de natura globala, intrucat "criminalii cibernetici" pot proveni din toata lumea.