Procurorul general Laura Codruta Kovesi si procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, au prezentat, ieri, in plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), rapoartele de activitate pe 2006 ale institutiilor pe care le conduc.
Procurorul Liviu Dascalescu , membru cu activitate permanenta in CSM a constatat ca singura problema a DNA este stocul de dosare, adica numarul de dosare nesolutionate fata de cele solutionate. In replica, procurorul sef DNA, Daniel Morar, a spus ca in general sunt dosare mari, grele, aflate in atentia opiniei publice ca si la DIICOT, iar solutionarea unui dosar chiar si in situatia in care se dispune netrimiterea in judecata necesita un volum mare de munca.

La fel se intampla si in cazul declinarilor, in sensul ca trebuie verificate daca sunt aspecte de coruptie, verificari ce trebuie facute ca niste acte premergatoare. Plenul CSM a analizat, de asemenea, daca DNA respecta hotararea adoptata de CSM, valabila pentru tot Ministerul Public, privind repartizarea dupa criterii obiective a cauzelor. Presedintele CSM Anton Pandrea l-a intrebat pe Daniel Morar cum trebuie facuta o delimitare exacta privind suprapunerea competentei dintre DNA si DIICOT pentru ca fiecare sa stie de segmentul de care se ocupa. In acest sens, acesta a exemplificat ca exista situatii in care oamenii sunt cercetati luni de zile la DIICOT, pentru ca apoi sa se constate ca sunt elemente care atrag competenta DNA si invers.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.