Alegerile in Baroul Bucuresti s-au transformat in motiv de disputa si pentru avocati, care probabil au incercat sa se adapteze situatiei politice. Desi se afla la inceput de cariera in materie de alegeri - acestea fiind primele de acest fel dupa 89 - dezbaterea a debutat cu atacuri directe sau prin aplaudaci la contracandidat.
Aparatorii trebuie sa aleaga in data de 31 martie intre actualul decan al Baroului, Cristian Iordanescu, si stefan Branga, Mircea Stanculescu si Ion Iordanescu. Cat il priveste pe actualul decan, acesta a fost acuzat de catre colegii sai ca ar incerca sa transforme Baroul Bucuresti "intr-o afacere de familie". in replica, Iordanescu a declarat pentru ziarul "Curentul" ca "acesti rauvoitori este posibil sa fi avut condamnari politice, facand parte din fosta Securitate".

O alta problema ridicata la aceasta ultima dezbatere a fost noul Cod penal, care ar cuprinde un intreg capitol ce se refera la o serie de infractiuni ce incalca drepturile omului, precum si articolul 275, conform caruia clientii ar putea depune plangere penala impotriva avocatilor lor. Despre acest ultim articol, actualul decan a precizat pentru noi ca "este o bataie de joc", insa avocatii au obtinut acordul mai multor institutii, inclusiv cel al Ministerului Justitiei, pentru a putea ajuta la modificarea noului Cod penal.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.