TMB a ramas sa spuna daca Rompetrol SA va deveni parte responsabila civilmente si daca se va institui sechestru asupra acesteia, astfel incat societatea sa raspunda in solidar cu inculpatii Dinu Patriciu, Alexandru Bucsa si Petrica Grama, in partea din dosarul Rompetrol vizand creanta Libia.

Ministerul Finantelor Publice este cel care a solicitat introducerea in cauza a SC Rompetrol SA, ca parte responsabila civilmente si instituirea sechestrului asigurator asupra acesteia, pentru ca firma sa raspunda, in solidar cu inculpatii Dinu Patriciu - acuzat de delapidere, Alexandru Bucsa si Petrica Grama - acuzati de complicitate la delapidare, pentru prejudiciul cauzat de creanta Libia.

Avocatii celor trei inculpati au cerut respingerea cererii Ministerului Finantelor Publice (MFP) ca inadmisibila, deoarece institutia nu ar fi precizat care este legatura de cauzalitate dintre faptele inculpatilor si prejudiciul probabil care se ridica la cifra de peste 85 milioane de dolari. Avocatii lui Patriciu il acuza pe ministrul finantelor ca nu-si asuma responsabilitatea. Ei au mai sustinut ca Ministerul Finantelor Publice nu are calitate procesuala activa pentru a formula o asemenea cerere, intrucat exista un viciu procedural in actele trimise de MFP.

Instanta a decis ca Ministerul Finantelor are calitate procesuala, insa i-a pus in vedere reprezentantului institutiei sa prezinte o dovada a faptului ca respectivul secretar de stat care a semnat cu bara in locul ministrului Vladescu are imputernicire in acest sens. Procurorul a declarat ca se impune introducerea in cauza a SC Rompetrol SA ca parte responsabila civilmente pentru a raspunde pentru acea parte din dosar care se refera la creanta Libia, alaturi de Dinu Patriciu si ceilalti doi inculpati, deoarece "paguba produsa apartine bugetului de stat".

La iesirea din sala de judecata, Dinu Patriciu a declarat pentru NewsIn ca Ministerul Finantelor Publice a fost prejudiciat indirect prin creanta Libia: "Ministerul nu are nicio legatura, decat indirect, prin impozite si taxe, pe care le-am platit deja" a spus omul de afaceri. "Ar fi o imensa greseala, atata timp cat invinuit sunt eu. Si eu am cu ce plati", a continuat acesta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.