Situatia ecologica a Deltei Dunarii s-a deteriorat grav in ultimii doi ani, dupa cum arata un studiu stiintific al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare "Delta Dunarii".
La inceputul anului 2005, la preluarea puterii, ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, declara ca va respecta intru totul programul de guvernare in ceea ce priveste Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, care prevedea "redimensionarea economica si ecologica" a zonei. Un studiu stiintific realizat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare "Delta Dunarii" din Tulcea scoate la iveala faptul ca guvernantii si-au implinit obiectivul.

INRAUTATIRE. Astfel, dintr-o Rezervatie care primea premii in 2004 pentru situatia sa ecologica, Delta Dunarii a devenit o zona extrem de poluata din cauza dezvoltarii activitatilor economice, in special a transporturilor navale. Documentul intocmit de INCDDD, realizat in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (RBDD), a relevat dublarea concentratiilor medii de produse petroliere in apele Deltei comparativ cu cele din anii anteriori.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.