Arheologi folositi pe post de constructori
Conducerea Parcului Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina ii acuza pe arheologii de la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane ca, in loc sa efectueze sapaturi pentru descoperirea vestigiilor istorice, sapa fundatiile a trei microhidrocentrale de pe cursul raului Strei. In spatele firmei care ar fi urmat sa execute lucrarile la hidrocentrale stau doi controversati oameni de afaceri hunedoreni.

O firma din Bucuresti, SC Creative Energy Solutions, a cerut aprobarea Parcului Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina (PNGMC) pentru a efectua unele sapaturi arheologice in aria protejata. Si asta deoarece firma doreste construirea a trei hidrocentrale de mica putere pe raul Strei, iar inainte de a trece la lucrarile de executie, locatiile trebuie "descarcate arheologic", pentru a folosi termenul exact. Sapaturile urmau sa fie realizate de arheologii Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane din Deva. Consiliul stiintific al parcului a respins din start aceasta idee, de construire a unor obiective care ar urma sa modifice definitiv si ireversibil frumusetile naturale ale zonei. Ba chiar mai mult, conducerea PNGMC iese la atac.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.