Omul de afaceri a incheiat un contract de cesiune de drepturi cu nimeni altul decat fiul fostului guvernator al Transnistriei, George Alexianu, condamnat in lotul Antonescu - recent reabilitat pentru crime impotriva pacii

Flerul de afacerist al lui Gigi Becali iese la iveala pe zi ce trece. Astfel ca finantatorul de la FC Steaua ar putea da o lovitura imobiliara cu multe zerouri.

Curtea de Apel Bucuresti a admis partial, in data de 5 decembrie 2006, cererea de revizuire facuta de fiul fostului guvernator al Transnistriei, Sorin serban Alexianu, privind decizia de condamnare a lotului Antonescu. Instanta a decis achitarea Cabinetului Antonescu pentru crime impotriva pacii, dar a mentinut condamnarile pentru crime impotriva umanitatii. O saptamana mai tarziu, in data de 14 decembrie 2006, Gigi Becali a semnat cu Sorin serban Alexianu un contract de cesiune de drepturi litigioase, in valoare de 750.000 euro, privind o cerere de revendicare imobiliara care avea ca obiect 124.750,12 mp in cartierul bucurestean Colentina. Specialistii imobiliari estimeaza ca un metru patrat de teren in Colentina poate ajunge pana la 300 de euro. in cazul in care "afacerea" este certificata in justitie, Becali ar putea castiga milioane de euro, insa daca instanta respinge cererea lui Alexianu, omul de afaceri risca sa piarda banii investiti.

Batalia se da in justitie

Sorin serban Alexianu, fiul fostului guvernator al Transnistriei - profesor universitar George Alexianu, incearca de doi ani sa recupereze in instanta peste 12 ha de teren in zona Colentina-Bucuresti. El cere Judecatoriei Sectorului 2 sa oblige comisiile de specialitate de pe langa Primaria Sectorului 2 si de pe langa Prefectura Bucuresti sa-i emita un titlu de proprietate pentru o suprafata de 124.750 mp, in cartierul Colentina.

In cererea de chemare in judecata, Sorin serban Alexianu arata ca este mostenitorul unei suprafete de 174.750 mp, care a apartinut mamei sale, Amarylis Melania Alexianu, decedata in 1988. Potrivit actelor, comisia de aplicare a Legii 18/1991 a judetului Ilfov i-a reconstituit, in 2004, drepul de proprietate pe o suprafata de 7,8 ha, dar solicitarea nu a fost solutionata pentru ca nu s-au putut identifica suprafete libere.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.