In urma rezultatelor financiare prezentate azi, reiese un deficit de trei milioane euro

Televiziunea Romana a avut, in 2006, pierderi totale de 130 miliarde de lei vechi (13 milioane RON), potrivit declaratiilor directorului economic al televiziunii publice, Cipriana Voicu, in cadrul audierii care a avut loc miercuri, la Comisia pentru Cultura a Senatului. Dupa o serie de calcule simple, aflam ca Tudor Giurgiu a semnat 13 milioane de euro in doi ani, adica cu 6,5 milioane de euro pe an mai mult decat in 2004.

Presedintele director general al televiziunii publice, Tudor Giurgiu, prezent la sedinta de la Senat, a motivat cheltuielile mari de anul trecut prin faptul ca, in 2006, a fost introdusa taxa pe valoare adaugata la achizitia licentelor pentru filme, ceea ce a insemnat un plus de trei milioane de euro fata de contractele precedente, precum si din cauza ca TVR a platit, in 2006, drepturile de autor clarificandu-si, astfel, relatia cu organismele de gestiune colectiva. (in valoare de 600.000 de euro). La finalul mandatului lui Valentin Nicolau, SRTV avea in cont 16 milioane de euro, conform declaratiilor acestuia, acum aflandu-se la o pierdere de aproximativ trei milioane, ceea ce inseamna ca s-au cheltuit in mandatul lui Tudor Giurgiu, fata de 2004, in medie 6,5 milioane de euro in plus pe an.

Externalizate si nu prea

Bani despre care Giurgiu spune ca i-a introdus in productii externalizate, de unde si corul de voci de pe piata care sustin ca managementul sau este unul defectuos, in conditiile in care cheltuielile de salarii au crescut. De ce? Pentru ca productiile nu au fost externalizate, ci au fost coproductii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.