Candva cea mai populara femeie politician din Romania, Mona Musca isi vede cariera ruinata

Mona Musca si-a anuntat ieri demisia din Camera Deputatilor si din PLD ca urmare a deciziei Curtii de Apel prin care Justitia a confirmat verdictul de politie politica pus initial de CNSAS. Fosta deputata a avut angajament cu Securitatea, careia i-a livrat informari sub numele de cod Dana.

Mona Musca risca inchisoarea pentru fals in declaratii publice, in conditiile in care, la depunerea candidaturii sale ca parlamentar, a specificat intr-un act public ca nu a colaborat cu Securitatea. Presedintele CNSAS, Claudiu Secasiu, a declarat ca institutia va sesiza, potrivit prevederilor legale, procurorii in cazul inadvertentelor existente intre declaratia de necolaborare cu politia politica a acesteia si verdictul Curtii de Apel.

"Decizia Curtii de Apel este nedreapta, incorecta si nu tine cont in niciun fel de probele si dovezile care nici macar nu pot sa duca la ideea de incalcare a drepturilor omului", a declarat proaspata demisionara. Mona Musca a sustinut ca, dupa 17 ani de politica in interesul altora, nu se simte "invinsa", dar vrea ca prin acest gest sa nu-i legitimeze "pe cei care intr-adevar ar avea motive sa nu ramana in parlament" si sa protejeze "imaginea liberal-democratilor" de noi atacuri.

Demisia ar mai fi dictata si de faptul ca prezenta si munca sa in Parlamentul Romaniei, in actualul context, "nu ar mai fi nici pe departe atat de eficienta cum a fost pana acum". Mona Musca a aratat ca, in cazul in care ar fi ales sa-si finalizeze mandatul dat de electorat, gestul ar fi fost interpretat ca fiind unul din interes pur personal.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.